FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

Promovisanja knjiga „Mjesečeve suze" Namika Tarabića

Promovisanja knjiga Mjesečeve suze Namika Tarabića
Promovisanja knjiga „Mjesečeve suze" Namika Tarabića i muzički CD „Hit kolekcija - Namik Tarabić“.

Promocija knjige "Mjesečeve suze" Namika Tarabića i muzičkog CD-a „Hit kolekcija-Namik Tarabić“ održala se, u organizaciji Udruge „Libertas“, u utorak 28. juna/lipnja 2011. godine, s početkom u 17:30 sati, u sarajevskom klubu „SSH“ (čengić-Vila, Bulevar Meše Selimovića bb).

Knjigu i muzički nosač zvuka Namika Tarabića, tekstopisca rodom iz Kladnja i s mjestom prebivališta u Zagrebu, čije su pjesme otpjevale brojne zvijezde hrvatske muzičke scene, predstavio je prof.dr. Besim Spahić i profesor sociologije i producent Marijo Pejić.

Knjiga „Mjesečeve suze“ je nastala iz želje da se pokuša ispraviti nepravda koja se sustavno čini ovoj samozatajnoj i prešućivanoj vrsti umjetnika. Mnogi se gotovo nikada nisu zapitali tko je autor stihova neke pjesme koju smo stotinama puta čuli na radiju u izvedbi poznatih pjevača. Sve su se laste vratile sa juga, Još i danas teku suze jedne žene, Srce ti je kamen i Dal' se sjetiš nekad mene- samo su neke od pjesma koje su nastale na stihove Namika Tarabića. Tarabićeve pjesme uglazbljivali su Đorđe Novković, Đelo Jusić, Zrinko Tutić, Vanja Lisak, Rajmond Ruić, Nikola Garašić, Dane Bičanić, Zoran Jašek i Toni Eterović, dok su njegove tekstove, među ostalima, otpjevali Mišo Kovač, Lidija Percan, Duško Lokin, Džo Maračić Maki, Tomislav Ivčić, Mladen Grdović, Dalibor Brun, Vlado Kalember, Doris Dragović, Duško Jaramaz, Miro Ungar, Zdenka Kovačićek, Darko Domjan, Alaga Gagić…

objava: infoBAR
29-Jun-2011 14:19;
Izdvojeno:
barometar

Na radost ljubitelja iskrene, jedinstvene i neponovljive Sidranove riječi Galerija Paleta ponovo organizuje «Veče sa Sidranom» u četvrtak, 12. januar 2012. u 20:00 h u Kamernom teataru 55.

barometar

Kultni slovenski magazin 'Emzin' objavio je veliki intervju sa Harisom Pašovićem u novom broju posvećenom društvenom aktivizmu i socijalnim anomalijama.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: