FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer spacer spacer
spacer spacer

Mladi princ i istina gostuje u opštini Novi grad Sarajevo

Mladi princ i istina gostuje u opštini Novi grad Sarajevo
Direkcija Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, nakon uspješne saradnje započete prošle sezone, odlučila je i tokom 62. pozorišne sezone obnoviti partnerske odnose sa opštinom Novi Grad Sarajevo. čelni ljudi pomenute opštine vidjeli su u BNP-u Zenica ozbiljnog dugoročnog partnera.

Mladi princ i istinaTokom narednih pet radnih dana, od 12.09. – 16.09., ansambl BNP-a će svakodnevno u nekoliko dnevnih termina izvoditi predstavu za djecu Mladi princ i istina. Opština Novi Grad, zajedno sa BNP-om Zenica želi ovu predstavu pokloniti djeci koja pohađaju osnovne škole i vrtiće na području ove opštine.

Dramski tekst za predstavu Mladi princ i istina potpisuje Jean-Claude Carriere, a režiju talijanska rediteljka Anna Redi koja o predstavi kaže da zapravo ona problematizira pitanja dobra i zla, odnosno istine i laži, i kako komad može biti podjednako važan za najmlađe uzraste kao i za omladinu čiji se svjetonazori približavaju iskustvima zrelih ljudi.

Prisjetimo se da je ovo produkcijsko ostvarenje BNP-a Zenica izvedeno na 49. Međunarodnom teatarskom festivalu MESS u kategoriji Children MESS. Sarajevski mališani i omladina će imati priliku na sceni gledati Miroljuba Mijatovića, Hazima Begagića, Anđela Ilić i Sinišu Vidovića, koji igraju u predstavi.

Ulaz za sve izvedbe je potpuno besplatan.

Mladi princ i istina Mladi princ i istina Mladi princ i istina Mladi princ i istina Mladi princ i istina


objava: infoBAR
12-Sep-2011 10:39;
Izdvojeno:
barometar

Na radost ljubitelja iskrene, jedinstvene i neponovljive Sidranove riječi Galerija Paleta ponovo organizuje «Veče sa Sidranom» u četvrtak, 12. januar 2012. u 20:00 h u Kamernom teataru 55.

barometar

Kultni slovenski magazin 'Emzin' objavio je veliki intervju sa Harisom Pašovićem u novom broju posvećenom društvenom aktivizmu i socijalnim anomalijama.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: