FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer spacer spacer
spacer spacer

Predstavljamo KUD Bulbul iz Sarajeva

KUD Bulbul je osnovano 2000. godine a aktivno je počelo sa radom 2001. godine

Predstavljamo KUD Bulbul iz Sarajeva
KUD Bulbul je osnovano 2000. godine a aktivno je počelo sa radom 2001. godine. Ideja osnivanja Društva potekla je os nastavnika, roditelja i učenika JU OŠ ''Meša Selimović'' Sarajevo, gdje se nalazi i sjedište Društva.

bulbul

Osnivač i prvi predsjednik Društva je Prof. Sabaheta Kučanin, koja je Društvo vodila sve do 2010. godine. Na redovnoj Izbornoj Skupštini održanoj 23.11.2011. godie, za predsjednika KUD-a ''Bulbul'' izabran je Sahudin Kačar.

Sve aktivnosti provode se kroz sekcije Društva kojih ima ukupno osam i to: - folklorna sekcija; - hor(dječji, žneski i mješoviti); orkestar; -dramska sekcija; -likovna sekcija; -ART radionica; -orjentalni i moderni ples, te solisti-interpretatori starogradske pjesme, sevdalinke kao i zabavnih pjesama. Sekcije Društva vode profesori i nastavnici stručno osposobljeni za rad iz oblasti koju obavljaju. Društvo broji više od 260 članova. Većina članova su učenici osnovnih i srednjih škola. članovi ''Bulbula'' u posljednih deset godina imali su brojne nastupe širom BiH ali i u drugim državama, (Italija, Švedska,češka,Turska...)

Na brojnim nastupima postignuti su značajni rezultati, što nas posebno raduje. Isto tako želimo naglasiti da su članovi našeg društva uzorni učenici u svojim školama, kako u učenju, tako i po ponašanju.

objava: infoBAR magazin
11-Aug-2011 2:55;
Izdvojeno:
barometar

Na radost ljubitelja iskrene, jedinstvene i neponovljive Sidranove riječi Galerija Paleta ponovo organizuje «Veče sa Sidranom» u četvrtak, 12. januar 2012. u 20:00 h u Kamernom teataru 55.

barometar

Kultni slovenski magazin 'Emzin' objavio je veliki intervju sa Harisom Pašovićem u novom broju posvećenom društvenom aktivizmu i socijalnim anomalijama.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: