FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer spacer spacer
spacer spacer
objavljeno:
29-Dec-2011 16:43 

Početak saradnje PikPay i UniCredit Banke

clanakBanke koriste šansu

Novom uslugom biće omogućeno plaćanje svim VISA, MasterCard i Maestro karticama u BAM valuti. Pored navedenog, PikPay napokon pušta i prvu e-wallet uslugu u ovom dijelu Evrope

PikPay i UniCredit Bank bi trebali do kraja januara pustiti u rad e-commerce uslugu, koja će omogućiti sigurnu internet prodaju i kupovinu, koja je namijenjena firmama, biznismenima, kao i svima koji žele poslovati putem interneta.

Novom uslugom bit će omogućeno plaćanje svim VISA, MasterCard i Maestro karticama, a poravnanje će se vršiti u domaćoj BAM valuti. Pored navedenog, PikPay napokon pušta i prvu e-wallet uslugu u ovom dijelu Evrope u prvom kvartalu 2012.

PikPay je prvi domaći servis za sigurno i brzo online plaćanje, koji je implementiran krajem 2010. godine. PikPay je svoje dosadašnje poslovanje vršio putem EUR valute u saradnji sa internacionalnim finansijskim institucijama, i ovo je prvi put da svoje poslovanje započinje sa domaćom bankom i u domaćoj valuti.

Osvrt
Interesantna je činjenica da prije pojave PikPay servisa niti jedna banka nije ni razmišljala o ovoj vrsti usluge. I pored poziva i molbi prema svim bankama od strane mnogih privatnih kompanija, a posebno osoba koje se bave Internet biznisom, kojima je ova usluga bilo prijeko potrebna, banke su samo hladno odgovarale da takvo što ne mogu primjeniti u BiH, a kao krivce su optuživali Ministarstvo finansija BiH radi nepostojanja određenih zakona.

Koliko smo upoznati u međuvremenu nije donesen neki novi zakon koji im omogućava pokretanje navedenih usluga. Zaključak je da su banke i prije mogle obezbjediti e-commerce usluge, no menadžeri u ovim bankama nisu gledali u budućnost tako daleko kao vlasnici PikPay-a, što svakako daje još više na značaju i uspjehu ovog privatnog servisa u Bosni i Hercegovini. Zbog toga se vjerovatno Unicredit banka okrenula saradnji sa uhodanim sistemom i prepoznatljivim imenom, za razliku od Raiffeisen banke koje je samostalno krenula u svoju "e-pay" uslugu predstavljenu javnosti prije nekoliko dana!

Izdvojeno:
barometar

Ovo godinu bi mogao obilježiti veliki rast u internet prodaji i to ne samo roba i usluga, nego i pružatelja tih usluga tj. portala.

barometar

Banke koriste šansu

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: