FbinfoBAR
 
logo
 
 
spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

Ford predstavio biciklo na struju E-Bike
E-Bike Fordova je vizija gradskog bicikla na struju

Ford predstavio biciklo na struju E-Bike
Na Salonu automobila u Frankfurtu navikli smo gledati blještave pile, automobilske koncepte i hostese, ali šta li među njima radi jedan bicikl?
Prije svega treba reći da Ford E-Bike neće u serijsku proizvodnju – radi se tek o konceptu kojime Ford svoju filozofiju dizajna prenosi na drugi 'medij', a ovaj put je to dvokotačno prometalo na struju.

Okosnica dizajna je trapezoidni okvir. Izrađen od aluminija i karbona, okvir ima iznimnu snagu, a teži samo 2.5kg. Kotači su šest-kračnog V dizajna i djeluju kao da lebde oko okvira, dok je pogonski sustav skriven od pogleda čime je postignut čist i minimalistički izgled.

Pokretanje omogućuje sustav koji se sastoji od motora na prednjem kotaču, litium-ionske baterije skrivene u okviru kojom se postiže doseg od 85 km s punjenjem, integrirana kontrola i patentirani senzor iz tehnologije iz Formule 1.

Magnetostriktivni materijali se koriste za konverziju magnetske u kinetičku energiju i obrnuto. U Formuli 1, ovi senzori pomažu u upravljanju visokim brzinama vrtnje motora u kombinaciji s jakim termičkim opterećenjima. Ne treba im fizički kontakt s ostalim dijelovima motora, temperatura na njih ne utječe i nije im potrebno održavanje.

Možda najzanimljiviju novost E-Bike ima na volanu:Galaxy S II u kombinaciji sa specijaliziranom aplikacijom može mijenjati načine vožnje među predefiniranim:Economy, Comfort ili Sport. Naravno, zahvaljujući prostranom ekranu neće biti problem u vožnji koristiti Google Maps, Runkeeper ili neku drugu aplikaciju, glazbeni player možda?

objava: infoBAR
24-Sep-2011 22:19;
Izdvojeno:
barometar

Do juna 2015.

barometar

Sistem prati položaj vozača u odnosu na oznake na cesti

barometar

Ford zna da prijateljstvo vrijedi

barometar

Praktična, svestrana i udobna. Genijalnost Yarisa dolazi u mnogo oblika.

Izdvajamo iz Kataloga objekata:
barometar

Lokum.ba, Sarajevo

Inspirisan tradicionalnom recepturom i kvalitetom Lokum.ba kreirao veličanstvene kombinacije ukusa hrane!

Komentarišite članak:
 
Marketing blok
Podijeli ovaj sadržaj:
MAG! rubrike:
Auto i Moto
Društvo
Kultura
Film
Fotografija
Hrana i piće
Ljubav i seks
Moda
Muzika
Pomozimo
Posao
Sport
Tehnologija
Zanimljivosti
Zdravlje i ljepota
Obavještenja
Pridružite nam se i Vi
Marketing blok
Fb preporuke: