film: Umjetnik

Dodao Pogledano 799 puta , 1 posjeta danas

Datum: 01/11/2012
do: 07/11/2012
Vrijeme: 15:35 to 17:00

Lokacija: CineStar, Mostar

Opis

UMIJETNIK

Naslov originala: The Artist
Žanr: komedija, drama, romansa
Zemlja: Francuska, Belgija
Izdavač/Distributer: The Weinstein Company
Linkovi: službene stranice
Uloge: Jean Dujardin, Bérénice Bejo, John Goodman, James Cromwell, Penelope Ann Miller
Režija: Michel Hazanavicius
Scenario: Michel Hazanavicius
Producenti: Thomas Langmann, Emmanuel Montamat

CineStar, Mostar:
01.11., do 07.11., u 15:30.
01.11., u 15.30,  17:35. 

 

‘Umjetnik’ je oda starom Hollywoodu, crno-bijeli, nijemi film, koji je oduševio i publiku i kritiku.
Hollywood, 1927. godine. George Valentin (Jean Dujardin) jedan je od vladara nijemog platna, idol prepoznatljiv po tankim brčićima i bijeloj košulji. Glumio je u egzotičnim pričama punim intrige i hrabrih poteza za studio Kinograph kojeg je vodio veliki mogul Al Zimmer (John Goodman).

Zahvaljujući uspjehu, imao je elegantnu palaču i jednako elegantnu suprugu Doris (Penelope Ann Miller). Svakog ga je dana do studija vozio odani šofer/vozač Clifton (James Cromwell), a tamo ga je čekalo mnoštvo postera s njegovim nasmiješenim licem. Dok sretno kroči kroz mnoštvo obožavatelja i reportera, George je čovjek koji se ne razlikuje od svoje persone – zvijezde sigurne u vlastitu budućnost.
Plesačica Peppy Miller (Bérénice Béjo) imat će budućnost kakvu si sama stvori. Živahna i vedrog duha, zaraznog osmjeha i velike lakoće pokreta, odlazi na premijeru Georgeovog filma, a kasnije je statistica u njegovom najnovijem filmu. U kratkoj plesnoj sceni njihov ritam je potpuno usklađen, ali nakon završetka snimanja svatko se vraća na svoje mjesto u piramidi Hollywooda.

Kategorija: CineStar Mostar.Oznake: Bérénice Bejo, Cinema City, Emmanuel Montamat, film, James Cromwell, Jean Dujardin, John Goodman, Michel Hazanavicius, Penelope Ann Miller, The Artist, The Weinstein Company, Thomas Langmann i Umjetnik.

Vaši komentari na dešavanje:

Recenzije dešavanja

Slična dešavanja