Takmičenje Red Bull Stripoteke

Dodao Pogledano 718 puta , 2 posjeta danas

Datum: 24/06/2012
do: 17/07/2012
Vrijeme: 00:00 to 00:00

Lokacija: Art kinu Kriterion, Sarajevo

Opis

Poster_01-2Još jedno zanimljivo i kreativno takmičenje dolazi iz Red Bulla. Ovog puta tema je strip, a naziv takmičenja je Red Bull Stripoteka. Red Bull Stripoteka je takmičenje u pravljenju stripova, a otvoreno je za sve: studente umjetnosti, amatere, profesionalce… ukratko, za sve zaljubljenike u strip.

Sistem takmičenja je prilično jednostavan: takmičari trebaju downloadovati 3-4 prazna strip kvadratića sa Red Bullove web stranice (www.redbull.ba), nacrtati u njima svoj strip i poslati ih nazad e-mailom ili poštom. Zvuči jednostavno, ali je i izazovno: da bi se u 3-4 kvadratića smjestio strip i ispričala priča, potrebno je puno mašte i kreativnosti. No, upravo u tome i jeste draž ovog takmičenja.

Konkurs je otvoren do 24. juna 2012. godine, a temu stripa takmičari biraju slobodno – bez napadačkih i uvredljivih stavova, dakako. Potom će stručni žiri odabrati osam najboljih radova koji će biti objavljeni na citylight posterima na tramvajskim stanicama, kako bi ih građani mogli vidjeti i glasati za onaj koji im se najviše svidi na stranici www.redbull.ba (na kojoj će takođe biti objavljeni svi radovi). Glasanje je otvoreno do 15. jula, a strip sa najviše glasova će dobiti Nagradu publike. Žiri će odabrati i tri pobjednička stripa, koji će biti proglašeni 17. jula na ceremoniji u art kinu Kriterion, i koja će takođe biti otvorena za javnost. Osim proglašenja pobjednika, biće priređena i izložba nagrađenih radova, kao i veliki party za sve.

Nagrada za tri prvoplasirana autora je put na 10. Međunarodni salon stripa u Beogradu, 27-30. septembra,sa pokrivenim svim troškovima, VIP ulaznicamate prilikom za susret sa velikim strip autorima i izdavačima na zajedničkom ručku! Svih osam autora koji uđu u uži izbor dobijaju mogućnost objavljivanja radova u prvoj bh. antologiji stripa „ZBiRKA”, a za Nagradu publike predviđena je godišnja pretplata na četiri strip izdanja izdavačke kuće “AGARTHI COMICS” po sopstvenom izboru.

Kategorija: Ostalo.Oznake: Art kinu Kriterion, Red Bull, Sarajevo, Stripoteke i Takmičenje.

Vaši komentari na dešavanje:

Recenzije dešavanja

Slična dešavanja