Prst

Dodao Pogledano 727 puta , 1 posjeta danas

Datum: 24/05/2012
do: 24/05/2012
Vrijeme: 20:00 to 22:00

Lokacija: Kamerni teatar 55, Sarajevo

Opis

PRST

Režija: Ana Tomović
Kostimograf: Momirka Bailović
Scenograf: Zorana Petrov
Kompozitor: Draško Adžič
Scenski pokret: Bojana Mišić
Uloge: Vesna Mašić, Milica Stefanović.

 

Nakon izuzetnog uspjeha produkcija iz 2011. godine, predstava Hipermnezija i Radnici umiru pjevajući Hartefakt fond nastavlja svoju teatarsku produkciju. Drama “Prst”, Doruntine Baše, spisateljice sa Kosova , nagrađena je kao najbolja na drugom Hartefaktovom konkursu za najbolji savremeni društveno-angažovani dramski tekst, 2011. godine. Žiri, u kome su bili Biljana Srbljanović, Shkelzen Maliqi i Selma Spahić, između 120 dramskih tekstova pristiglih iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova izabrao je dramu “Prst” kao najbolju.

U saopštenju žirija između ostalog se kaže da “komad ‘Prst’ se izdvojio svojim dramskim potencijalom, visokim literarnim dometom i umetnički impresivnim tretmanom izuzetno osetljive tematike iz savremenog života u kojem se svi prepoznajemo. Komad imponuje stilom, lišenim svake patetike, sa tačnom dozom humora i ironije, u poetičnom tretmanu tragičnih posledica novije istorije našeg regiona”.

Kao zajednička produkcija Hartefakt fonda, Bitef teatra i Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, predstava je pripremana u Beogradu i Sarajevu. Premijera će biti održana u sklopu manifestacije “Dani Sarajeva u Beogradu 2012″

Kategorija: Kamerni teatar '55.Oznake: Ana Tomović, Bojana Mišić, Draško Adžič, Kamerni teatar 55, Milica Stefanović, Momirka Bailović, predstava, Prst, Sarajevo, Vesna Mašić i Zorana Petrov.

Vaši komentari na dešavanje:

Recenzije dešavanja

Slična dešavanja