Plesna predstava Tala

Dodao Pogledano 753 puta , 1 posjeta danas

Datum: 21/04/2012
do: 21/04/2012
Vrijeme: 20:00 to 22:00

Lokacija: SARTR, Sarajevo

Opis

Tala

Plesna predstava Zagrebačkog plesnog centra “Tala”
Koncept i koreografija: Tamara Curić
Izvode: Dragana Alfirević, Maja Izetbegović i Larisa Navojec
Glazba: Gurdjieff / De Hartmann , Hollies, montaža i snimanje glazbe: Willem Miličević , Video: Jasenko Rasol
Montaža: Dubravko Slunjski
Fotografija: Jasenko Rasol, Maja Kljaić
Dizajn svjetla: Miljenko Bengez
Dramaturgija: Ana Tonković Dolenčić
Dizajn knjižice: Sanja Đuran
Izvršna produkcija: Davorka Škrlec

 

Putujući kroz život idemo putovima raznim. Jesmo li spremni za susrete? Jesmo li spremni da ostave na nama svoj trag? U sebi nosimo svjetove, a na sebi teret tuđih povijesti. Susreti mijenjaju smjer našeg pogleda. Oni kojima ćemo dopustiti da idu uz nas učinit će naš putove podnošljivima. Hodamo zatvorenih očiju kao taoci vlastitih iluzija. Zrcalimo se u odrazima drugih lica i u odjecima razgovora čujemo svoje riječi. Svi smo različiti i to nas čini istima. Jednostavnost. Nema ničega osim nas.
Idejni začetnik i glavni sponzor projekta je Američko veleposlanstvo u Zagrebu u suradnji s Američkim veleposlanstvima u Sarajevu i Beogradu.

Izvedbe: 07.04.2012. Zagreb, 21.04.2012. Sarajevo, lipanj, 2012, Beograd

Tamara Curić, rođena 1973 u Zagrebu
Nakon završene Škole za balet, ples i ritmiku diplomirala je 1995.g. na Vlaamse Dansacademie, Brugge (Belgija). Od 1988.g. radi kao profesionalna plesačica u nekoliko kompanija u Hrvatskoj i Europi (Arena dance theater, Studio za suvremeni ples, Zagrebački plesni ansambl, Liberdance, Mala Scena…). Kao koreografkinja sudjeluje na koreografskim platformama u Belgiji, surađuje s brojnim dramskim kazalištima i režiserima (Haris Pašović, Ivan Leo Lemo, Krešo Dolenčić, Lary Zapia..) i autorica je nekoliko cijelovečernjih predstava. Suosnivačica je Platforme.hr u Hrvatskoj , a od 2000.g. umjetnička je direktorica Plesnog centra TALA. Danas radi kao plesačica, pedagoginja, koreografkinja i organizatorica.
Dragana Alfirević je rođena 1976. u Beogradu.
Ona je izvođač, redateljica izvedbi, pedagog i organizatorica. Suosnivačica je STATION-a, službe za suvremeni ples iz Beograda i izbornik festivala Kondenz u Beogradu, te Ukrep i Pleskavica u Ljubljani. Suosnivačica je i koordinatorica Nomad Dance Academy, regionalne platforme za suradnju u plesu. Dragana surađuje s organizacijama i pojedincima širom svijeta na umjetničkim projektima, kulturnim politikama i okvirima proizvodnje znanja.
Maja Izetbegović,rođena 1985.g. u Sarajevu
Diplomirala na Akademiji scenskih umjetnosti 2008. U klasi prof. Izudina Bajrovića i prof. Admira Glamočaka. Značajnije uloge: Nebo/Klasni neprijatelj, Nora/Nora u režiji Harisa Pašovića, Ilaza/Buđenje proljeća, Marija/Bolest porodice M, sestra James/Sumnja, Ruth/Utjecaj gama zraka na sablasne nevene, dokumenterni teatar predstava Hipermnezija sve u režiji Selme Spahić, Šta smo to učinili režija Dino Mustafić, Elijahova Stolica/Alma Filipović u režiji Borisa Liješevića za koju je dobila Godišnju nagradu Jugoslovenskog dramskog pozorišta za najlbolju glumicu 2010. Dvije godine bila glumica East West theatre company.Trenutno živi i radi Sarajevu i radi kao stalna članica glumačkog ansambla Kamernog teatra 55.
Larisa Navojec, rođena 1977.g. u Rijeci.
Niz godina bila prvakinja Zagreba i Hrvatske u ritmičko-sportskoj gimnastici. 1995.g. završila je Školu za ritmiku i ples Ane Maletić – Zagreb. 1996 – 1999. g. studirala na Alvin Ailey American Dance Center, NY. Bila je član Studija za suvremeni ples i Zagrebačkog plesnog ansambla. 2000.g. osnovala je Plesni Centar TALA i pokrenula plesni festival Platforma.hr, iste godine postala je član UPUH i dobila status slobodnog umjetnika u HZSU. Surađivala je s mnogim koreografima, režiserima i kazalištima. Sudjelovala u stvaranju 60 – ak predstava različitih žanrova, od kojih je 10 autorskih. Dobitnica je mnogih nagrada. Danas radi kao izvođač, koreograf i plesni pedagog, te organizira i producira plesne projekte.
Jasenko Rasol, rođen 1969. u Zagrebu.
Diplomirao je na ADU, u Zagrebu, smjer: film i tv snimanje, te se usavršavao na Glasgow University. Kao samostalni fotograg objavljuje u različitim tiskovinama i knjigama, te surađuje na brojnim kazališnim predstavama. Kao video umjetnik surađuje u mnogim televizijskim projektima i nezavisnim video produkcijama. Ostvario je 40-tak samostalnih i 30-tak grupnih izložbi u renomiranim galerijama u zemlji i inozemstvu.

Ulaz besplatan

Kategorija: SARTR.Oznake: Ana Tonković Dolenčić, Davorka Škrlec, Dragana Alfirević, Dubravko Slunjski, Jasenko Rasol, Maja Izetbegović i Larisa Navojec, Maja Kljaić, Miljenko Bengez, Plesna predstava Tala, Sanja Đuran, Sarajevo, SARTR i Tamara Curić.

Vaši komentari na dešavanje:

Recenzije dešavanja

Slična dešavanja