Performans savremenog plesa sa osobama sa invaliditetom

Dodao Pogledano 601 puta , 1 posjeta danas

Datum: 24/05/2012
do: 24/05/2012
Vrijeme: 20:00 to 22:00

Lokacija: SARTR, Sarajevo

Opis

4Pozivamo vas da propratite završnu prezentaciju osnovne i napredne inkluzivne radionice koje se održavaju pod vodstvom Karen Peterson (SAD) i Nele Antonović (RS), a u kojem će učestvovati osobe u kolicima i osobe sa oštećenjima vida. Prezentacija će se održati također u Sarajevskom Ratnom Teatru, 24.5. (četvrtak) sa početkom u 20.00

U subotu, 19.maja, u izvedbi grupe ‘Hajde da…’ izvedena je plesna predstava ‘RESET’ koja govori o buđenju i ponovnom pokretanju – ljudska tijela, baš kao i elektronski sistemi, imaju svoj život, nastaju i umiru, padaju i koče se.

U izvedbi pet plesača i plesačica na sceni Sarajevskog Ratnog Teatra je izvedena ova predstava koja je na 37. Internacionalnom festivalu alternativnog i novog teatra (INFANT) u Novom Sadu dobila „Nagradu za specifičnu izražajnost u graničnom području između pozorišta i ostalih umjetnosti ili stvaralaštva u najširem smislu”.

Predstava je dio projekta “Okvir tela” koji Grupa “Hajde da…” sprovodi od 2008. godine, a podstiče saradnju osoba sa invaliditetom i umjetnika savremenog plesa.

Gostovanje grupe ‘Hajde da…’ i inkluzivne plesne radionice su ostvarene u sklopu projekta ‘Bez granica – inkluzija, kultura i umjetnost’ u saradnji Tanzelarije sa crnogorskom organizacijom Performa Ars International i Sarajevskim Ratnim Teatrom.

Kategorija: SARTR.Oznake: Performans savremenog plesa sa osobama sa invaliditetom, Sarajevo i SARTR.

Vaši komentari na dešavanje:

Recenzije dešavanja

Slična dešavanja