Otmjene svečanosti @ Galerija BlackBox, Sarajevo

Dodao Pogledano 745 puta , 1 posjeta danas

Datum: 24/05/2012
do: 27/05/2012
Vrijeme: 20:00 to 21:30

Lokacija: Galerija BlackBox, Sarajevo

Opis

Pozivnica-izlozba-fotografija-Otmjene-svecanosti-Gjorgji-Mitrevski-2Otmjene svečanosti” je projekat koji želi prikazati gracioznost, otmenost, animalnost, intimnost, nevinost, humor… ženske prirode. Fotografije je napravio Gjorgji Mitrevski, skulpturalene objekte u metalu Biljana Klekačkoska, muza poeta je bila… Beatriče.

 

Gjorgji Mitrevski je makedonski fotograf koji se sarajevskoj publici prošle godine predstavio svojom izložbom portreta. Za sebe tvrdi da je više slikar nego fotograf. U svojim radovima on često daje likovni tretman fotografskom sadržaju. Koristeći klasičan pristup kompoziciji i jednim pomalo rembrantovskim tretmanom svetlosti, u ovom projektu on postavlja ženski akt u gotovo likovni prostor.

Biljana Klekačkoska je poznati makedonski autor filigranskog nakita. Njen pristup prevazilazi tradicionalne okvire i osvaja prostor koji se često približava skulpturi kao mediju. Za ovaj projekat ona je izradila skulpturalne objekte u metalu koji imaju ulogu produžetka ženskog tijela u cilju oblikovanja specifičnog sadržaja zasebnih fotografija.
Uz prisustvo svih učesnika projekta, izložba će biti otvorena u galeriji BlackBOX u Sarajevu, 24.05. sa početkom od 20 sati i trajat će naredna tri dana.

Iznenađenje za posjetioce.
Galerija BlackBOX art&print na otvorenju poklanja dva ”poklon bona” u vrijednosti od 20 i 30KM za print usluge fotografija na slikarsko platno ili na photopapirima koje mogu biti kaširane i laminirane.
Vizit kartu sa podacima (ime i prezime, e-mail i telefon kontakt) i ubaciti u crnu kutiju koja će se nalaziti na otvorenju izložbe.
U 21h planirano izvlačenje dobitnika.

Kategorija: Izložbe.Oznake: Galerija BlackBOX, Gjorgji Mitrevski, Otmjene svečanosti i Sarajevo.

Vaši komentari na dešavanje:

Recenzije dešavanja

Slična dešavanja