Neka bude umjetnost @ SARTR, Sarajevo

Dodao Pogledano 647 puta , 1 posjeta danas

Datum: 21/03/2012
do: 21/03/2012
Vrijeme: 17:00 to 18:30

Lokacija: Sarajevski ratni teatar, Sarajevo

Opis

saraevski-ratni-teatar

Sarajevska  Zima u  Sarajevskom Ratnom Teatru
Ronald Rand Solo predstava „Neka bude umjetnost.

Strasni život Harolda Clurman
Reditelj:
Gregory Abels

Autora:
Ronalda Randa

 

„Let it be art“ je internacionalna solo drama autora Ronalda Randa – zabavna i inspirirajuća priča Harolda Clurmana, najuticajnijeg američkog predvodnika pozorišta u dvadesetom stoljeću.

Publika je odmah u predstavi gurnuta u svijet beskrajne strasti za životom i teatrom – gdje doživljavaju Clurmana i Aarona Coplana u Parisu u 1920-tim kao njegovih cimera, onda putuju u Ameriku, gdje upoznaju Stellu Adler, Lee Strasberg, Marlon Brando, Constantina Stanislavsky, Katherine Hepburn, Jacqueline Kennedy Onassis, i bivaju svjedocima rađanja najveće američke glumačke postave- The Group Theatre.

Kao što je Harold Clurman rekao: „ Zagrlite život! Težite da razumijete jedno drugo, osjećajte sve! Izađite i širite nadu i ljubav u životu kroz veličanstvenu umjetnost- teatar!“

Mr. Rand kao pisac i izvođač je dosegao bit onoga ko je Harold Clurman i šta je bio. Njegovo stvaranje usađuje nezaboravno iskustvo strasti, hrabrosti i inspiracije u publuiku.
Ronald Rand je istaknuo da bi mu bila velika čast da podijeli svoju strast i humor „starijeg predstavnika Američkog Teatra „ sa svima na Festivalu. Ova predstava će biti jedno od iskustava koje ne želite propustiti.

Predstava je na engleskom jeziku.
Cijena ulaznice je 10 KM; za studente, učenike i grupne posjete odobravamo popust do 70 %.

Kategorija: SARTR.Oznake: Gregory Abels, Harolda Clurmana, Let it be art, Neka bude umjetnost, predstava, Ronalda Randa i SARTR.

Vaši komentari na dešavanje:

Recenzije dešavanja

Slična dešavanja