Musica Cotidiana @ Kriterion, Sarajevo

Dodao Pogledano 562 puta , 1 posjeta danas

Datum: 05/05/2012
do: 06/05/2012
Vrijeme: 22:00 to 01:00

Lokacija: Kriterion, Sarajevo

Opis

Imagen76-2Brazilski prekusionist, kompozitor i muzički producent po prvi put gostuju u Kriterionu 05. maja na velikom koncertu sa početkom u 22 sata.

Diego Ain je učestvovao je na mnogim festivalima širom svijeta, poput Cairo Jazz Festivala , Boom Festivala u Portugalu, u Marokanskom narodnom pozorištu, te u Kini, Argentini, Bugarskoj, Brazilu itd.
Kao muzički producent je do sada bio uključen u snimanje, miksanje i produciranje albuma različitih žanrova, od pop do elektronske muzike.Jedan od njih je Masilva, vjerovatno prvi album elektronske i tradicionalne kolumbijske muzike koji je imao čast da ga remiksuje Mad Professor, kum dub-a.

Sa novim flamenco bendom Calima, Diego je nominiran za nagradu Grammy za najbolji flamenco album.Kao učitelj perkusija i muzičke tehnologije, vodio je radionice u Brazilu, Španiji, Meksiku, Argentini, Maroku, na Tajlandu itd.Trenutno, Diego radi na sopstvenom albumu – projektu pod imenom “Ain &The Machine”, zasnovan na samo jednom pravilu: “Upotreba muzičkih instrumenata zabranjena, sve ostalo dozvoljeno.” Tako Diego koristi mašine da obradi glas i proizvede zvuk basa, gitare, sintisajzera itd, te svoje tijelo da proizvede zvuk i ritam bubnja.

Sve ide uživo uz upotrebu lupova, i plesna atmosfera se podiže u neviđene visine.
Projekat je podržan od strane Brazilske ambasade u Bosni i Hercegovini.
Koncert počinje u 22 sata, a cijena ulaznice iznosi 5 KM.

Kategorija: Koncerti i svirke.

Vaši komentari na dešavanje:

Recenzije dešavanja

Slična dešavanja