Mixology Baggi Begovic @ Hacienda, Sarajevo

Dodao Pogledano 929 puta , 1 posjeta danas

Datum: 16/03/2012
do: 17/03/2012
Vrijeme: 22:00 to 03:00

Lokacija: Hacienda, Sarajevo

Opis

BaggiMixology tim vam sa ponosom predstavlja – Baggi Begovic u klubu Hacienda.
Baggi Begovic, pravog imena Ajdin Begović, je DJ i producent bosanskog porijekla, sa adresom u Roterdamu, Holandija.

Krajem 2010. godine zapalio je svjetske plesne podije sa obradom Nirvaninog hita Smells Like Teen Spirit, sa kojim je došao na prvo mjesto Beatport Progressive Chart-a.

Otprilike u isto vrijeme, Baggi je postavio novi standard za visinske zabave, kada je, sa Skitzofrenix-om i četiri DJ kolege transformirao KLM zrakoplov, na relaciji Amsterdam – Miami Music Week, u planetarno najuzvišeniju zonu zabave. Kapetanov uređaj za mjerenje nadmorske visine zabilježio je 11.582 metara i Baggi Begovic i prijatelji su se upisali u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda.

Nakon dolaska iz rodne Bosne u Rotterdam sredinom 90-tih, Baggi razumom i srcem uranja duboko u brzorastuću nizozemsku dance scenu. Godine 2009. kompilacija Defected In The House: Amsterdam izmiksana od strane Hardsoul-a i studijskog veterana Chocolate Pume je sadržavala tri Baggijeve stvari, što je rezultiralo koprodukcijom Baggi Begovic i Chocolate Puma za poznati Defected label, čime je započela Baggijevu internacionalna karijera. Baggi Begovic je sarađivao sa svjetski poznatim imenima kao što su Roger Sanchez, Hardsoul i Funkerman.

Paralelno sa producentskom karijerom Baggi Begovic je svirao u etabliranim klubovima i na vodećim festivalima elektronske muzike : Ministry of Sound, Mysteryland, Creamfields,Extrema, Dance Valley i Global Gathering, gdje je dijelio binu sa najpoznatijim svjetskim DJ-evima kao što su Dennis Ferrer, Erick E, Sharam, Funkerman, Erick Morillo, Chocolate Puma i Roger Sanchez.
Biti dijelom vrhunske elektronske zabave uz Baggi Begovica u sarajevskom klubu Hacienda uz besplatan ulaz je nešto što vam samo Mixology tim može pokloniti, a ujedno i nešto što se ne propušta!

Kategorija: Partiji.Oznake: Baggi Begovic, hacienda, Mixology Baggi Begovic i Sarajevo.

Vaši komentari na dešavanje:

Recenzije dešavanja

Slična dešavanja