Kroz radionicu Anne Reti do svijesti o vlastitom prisustvu

Dodao Pogledano 844 puta , 1 posjeta danas

Datum: 26/05/2012
do: 30/05/2012
Vrijeme: 00:00 to 00:00

Lokacija: Centra za mlade, Gorica

Opis

Sofie-A-Klougart-portré-2
Sutra u Sarajevu pod vodstvom umjetnice Anne Reti počinje još jedna u nizu radionica u okviru novoosnovane MESS Dance Company. Do 30. maja u prostorijama Centra za mlade «Gorica» koji djeluje u sklopu Centra za kulturu «Sarajevo» glumci, glumice, akrobatski plesači, balerine težište svog rada stavit će na svoje osjećaje i svijest o vlastitom fizičkom i psihičkom prisustvu.

Dan ćemo počinjati sa antičkom kineskom vježbom zaštite zdravlja nazvanom – bian, koja će nam osigurati veoma harmonično zagrijavanje», najavila je Reti i objasnila kako će tokom radionice raditi u parovima kako bi učesnici našli svoj centar i vezu sa tlom. «Kroz neke vježbe, igre, improvizacije, kompozicijske zadatke i učenjem repertoarskog materijala mi ćemo istražiti temu naše radionice: naše prisustvo», najavila je radionicu ova međunarodno priznata umjetnica, nagrađivana za svoj rad.

Inače, ovo je peta radionica MESS Dance Company, a šesta, posljednja, održat će se u junu sa Matijom Ferlinom.

BIOGRAFIJA

Nakon završetka studija na Rotterdam Dance Academy, Anna Reti, je radila u Holandiji sa Iztik Galili, Conny Janssen i Jens Van Daele. Otkad se vratila u bugarsku, radi kao freelance plesačica u projektima umjetnika kao što su Reka Szabo, Laszlo Hudi, Viktor Bodo, Gabor Goda. Od 2012. počinje da radi sa Josefom Nadjom, Karine Ponties i Paul Riberiom. Od 2005 je počela sa svojim koreografskim radom, koji je nagrađivan i nacionalno i internacionalno.

Kategorija: Ostalo.Oznake: Centra za mlade, Gorica i Kroz radionicu Anne Reti do svijesti o vlastitom prisustvu.

Vaši komentari na dešavanje:

Recenzije dešavanja

Slična dešavanja