Koža u kojoj živim

Dodao Pogledano 738 puta , 1 posjeta danas

Datum: 02/08/2012
do: 08/08/2012
Vrijeme: 20:20 to 22:00

Lokacija: Art kino Kriterion, Sarajevo

Opis

la-piel-que-habito-banderas-anayaNakon projekcija filma “Naša majka” u art kinu Kriterion u četvrtak je premijera filma “Koža u kojoj živim” španskog režisera Pedra Almodovara. Film „Koža u kojoj živim” sa projekcijama počinje 02. augusta u terminu od 20:20 sati.

Poslije stravične automobilske nesreće u kojoj mu je poginula supruga dr. Robert Ledgard, poznati plastični hirurg, život je posvetio kreiranju umjetne kože koja ju je mogla spasiti. Nakon dvanaest godina istraživanja uspio je stvoriti kožu otpornu na opekline, posjekotine ili bilo kakva druga oštećenja.

Tajnu koja se krije iza njegove opsesije zna samo Vera Cruz, misteriozna žena koja mu je godinama služila kao pokusni kunić za njegovo istraživanje.

Kritizirajući društvo, Almodovar i u ovom filmskom klupku nije izostavio svoje uobičajene teme: spolnost, nasilje, zloupotreba moći. Tako se još jednom potvrdio kao genijalni um španske kinematografije. Izvrsna gluma Antonia Banderasa, koji je uspio uravnotežiti dvije strane ličnosti iza kamenoga lica doktora Ledgara, i Elene Anaye, koja u svojoj koži teško miri sa svojom sudbinom, vješto su upakovane Almodovarovom režijom. On uspijeva teške i užasavajuće prizore učiniti gledljivima, pitomima, pa čak i dok nas zgraža, zapravo nas oduševljava.

Film „Koža u kojoj živim” će biti na repertoaru art kina Kriterion od 02. augusta do 08. augusta u terminu od 20:20 sati (osim 05.08.).
Cijena ulaznice iznosi 5 KM, dok studenti ulaznicu mogu kupiti po cijeni od 4 KM.

Kategorija: Kriterion Sarajevo.Oznake: Art Kino Kriterion, Koža u kojoj živim i Sarajevo.

Vaši komentari na dešavanje:

Recenzije dešavanja

Slična dešavanja