Komedija s nogu @ Art kino Kriterion, Sarajevo

Dodao Pogledano 945 puta , 1 posjeta danas

Datum: 15/09/2012
do: 16/09/2012
Vrijeme: 00:00 to 00:00

Lokacija: Art kino Kriterion, Sarajevo

Opis

Letak2Regionalna mreža stand up komedije, širi se i na Bosnu i Hercegovinu.
Uz finansijsku potporu američke ambasade u Sarajevu i u saradnji s domaćim i regionalnim partnerima, prva turneja stand up komedije pod nazivom “Komedija s nogu”, kreće iz Mostara (14-15.9. – OKC Abrašević), da bi se nastavila u Sarajevu (15-16.9. – Art kino KRITERION) i završila u Banjaluci (16-17.9. – Dom Omladine).

Ova turneja označava samo početak intenzivnog razvoja scene i mreže “komičara s nogu” u BiH, a koji će uslijediti već ove jeseni na radionicama, klupskim nastupima te sličnim gostovanjima i u drugim gradovima u zemlji.

Ono što treba znati, stand up komedija nije pričanje viceva i šala niti nekakva gluma u skečevima. – kaže direktor turneje Pedja Bajović, i nastavlja – Mi pričamo o životu! To je ono što želimo i umijemo. Oni koji su nam bili u gostima to mogu potvrditi, a oni koji još nisu – dobrodošli su!

U dvije programske večeri u svakom od tri grada nastupiće najbolji regionalni stand up komičari. Prve večeri, pod voditlejskom palicom našeg polu-zemljaka Perice Jerkovića iz Ljubljane, a rodom iz Dervente, tu su još i Srđan Jovanović iz Beograda, Domagoj Pintarić iz Zagreba i Tin Vodopivec iz Kranja, te nova i velika nada hrvatske stand up komedije Tomislav Kozačinski – Koza iz Velike Gorice.

Drugo veče vodi Pedja Bajović, inače bosansko-hrvatsko-srpsko-crnogorski kadar, a pridružuju mu se sve afirmisaniji domaći stand up komičari: Adi Fejzić iz Mostara, Filip Andronik iz Sarajeva te Mirko Komljenović – Mirkan iz Banjaluke. Program će zdravim srbijanskim humorom začiniti i Niklola Silić iz Beograda.

Pored pobrojanih komičara, svoje mjesto u programu naći će i oni koji tek zakoračuju u svijet stand up komedije (Mia Lončar, Bojan Bilić, Igor Hrist, Miranda Bešić, Mirko Božić), a koji svojim talentom i radom obećavaju odličnu perspektivu ove forme urbanog humora u BiH.

Iz “Komedije s nogu” poručuju – Nećemo vas ‘nasmijati do suza’. Zbog nas vas od smijeha neće ‘zaboljeti stomak’ niti biste se ‘upiškili u gaće’ (mada je bilo par slučajeva…). Nedajbože da bi vi kod nas u klubu od smijeha – umrli! Ono što možemo garantovati je da ćemo u jednoj večeri čuti par stotina vaših smjehova, od hihota pa sve do onog gromoglasnog (ponekad popraćenog roktanjem… znamo mi, sve smo već čuli!) i da ćete na kraju na licu nositi osmijeh na putu kući!

Kategorija: Kriterion Sarajevo.Oznake: Art Kino Kriterion, Komedija s nogu i Sarajevo.

Vaši komentari na dešavanje:

Recenzije dešavanja

Slična dešavanja