Gazde @ Coloseum Club, Sarajevo

Dodao Pogledano 1441 puta , 1 posjeta danas

Datum: 26/05/2012
do: 27/05/2012
Vrijeme: 22:00 to 01:00

Lokacija: Coloseum Club, Sarajevo

Opis

Gazde-u-Coloseum-Clubu-2Najbolji tamburaški sastav sa ovih prostora »Gazde« ponovo sviraju u Coloseum Clubu 26. maja sa početkom u 22 sata.
Ovaj jedinstveni sastav koji se nalazi na vrhu hrvatske estrade čine Marko Bujanović, Silvio Šimunković, Vladimir Kota, Mario Kršić, Damir Popović i Robert Šerić.

Zagrebački »Beatlesi s tamburama“, kako novinari često nazivaju popularne mladiće, uspjeli su približiti hrvatski nacionalni instrument- tamburu mlađoj generaciji, pa ih tako vole i mladi i stari.

»Gazde« su pravi primjer kako se s tamburom može raditi raznovrsna i kvalitetna muzika a ne samo tradicionalna folklorna. Svoju popularnost dokazuju sa deset izdanih albuma i stotinama uspješnih koncerata širom svijeta od Evrope i Amerike do Australije.

Njihov najnoviji album pod nazivom „Milijun poljubaca“ je na sreću svojih fanova već na prodaji. Album nosi prepoznatljivi zvuk »Gazda«, no sa novim idejama i novim ritmovima poput tanga te produkcijskim novitetima.

Sveobuhvatan repertoar, od starogradske do popularne muzike, na njihovim žicama zvuči fantastično zato rezervišite svoje mjesto u Coloseum Clubu na vrijeme.

Kategorija: Koncerti i svirke.Oznake: Gazde @ Coloseum Club, Sarajevo i Tamburaši.

Vaši komentari na dešavanje:

Recenzije dešavanja

Slična dešavanja