Filling Silence (SA) / Kill Me Laser (BG) @ Underground

Dodao Pogledano 1010 puta , 1 posjeta danas

Datum: 24/02/2012
do: 25/02/2012
Vrijeme: 21:30 to 02:00

Lokacija: Underground, Sarajevo

Opis

Noć progresivnog rocka u Undergroundu 

U klubu Underground će u petak, 24.02. biti održana noć progresivnog rocka u kojoj će nastupiti Filling Silence iz Sarajeva i Kill Me Laser iz Beograda.

Ulaznice koštaju pet KM, a Filling Silence najavljuje odličnu svirku i osvježenje za ljubitelje rock muzike.
„Želimo muzici udahnuti novu snagu i vrijeme je da ljudima pružimo neki novi zvuk. Preplavljeni smo tezgama i obradama.“, rekao je gitarista benda Deni Ćatović.

„Drago nam je što su nam se pridružili naši prijatelji iz Beograda, Kill Me Laser. Mediji nam stalno serviraju priče o prepirkama i zastojima političara, dok pozitivne priče i odlični odnosi ljudi u regiji ostaju u sjeni. Pogotovo kada govorimo o muzici“, dodao je on.
Filling Silence je spoj progressive rocka i grungea, a iza sebe ima mnogo zapaženih nastupa, uključujući Bijenale mladih umjetnika u Bariju (Italija), 2008. godine, te finale banjalučkog Jelen Demo Festa 2010. godine. Grupa izvodi pjesme na engleskom jeziku, a inspiraciju pronalazi u ljubavi, emotivnom nerazumijevanju i smrti.

Beogradski Kill Me Laser je bend koji se najbliže može okarakterisati kao ‘dark wave’. Najzapaženiji nastup su imali na Fusion stageu prošlogodišnjeg EXIT festivala, a trenutno snimaju svoj prvi muzički spot.

Koncert počinje u 21:30, a bendovi pozivaju publiku da podrže ovaj događaj i pomognu otvaranje novog poglavlja bogate bosanskohercegovačke muzičke priče.

Ulaz 5 KM!

Kategorija: Koncerti i svirke.Oznake: Filling Silence, Kill Me Laser, Sarajevo i Underground.

Vaši komentari na dešavanje:

Recenzije dešavanja

Slična dešavanja