predstava: Džepovi puni kamenja

Dodao Pogledano 1176 puta , 1 posjeta danas

Datum: 04/04/2013
do: 04/04/2013
Vrijeme: 20:00 to 22:00

Lokacija: SARTR, Sarajevo

Opis

djepovi-puni-kamenja

Džepovi puni kamenja
Autor: Marie Jones
Režija: Adi hrustemović, Igor Skvarica
Strućni saradnik: Ermin Bravo

 

Džepovi puni kamenja su priča o dva mlada čoveka koji u svom životu hoće da naprave nešto, nešto vredno i veliko, nešto što se razlikuje drastično od statiranja u filmovima.

I tako… Čarli i Džejk čekaju svoju šansu…Čarli bi voleo da proda svoj scenario, a Džejk da dobije glavnu ulogu u nekom filmu. Dva glumca Ateljea 212 igraju 13 likova u predstavi o malom irskom selu u kome se snima holivudski film! S jedne strane, seljani se podsmevaju Holivudu, ali ipak učestvuju u snimanju filma, jer im to donosi značajne prihode. S druge strane su fascinirani holivudskom mašinerijom za proizvodnju snova i pojavom filmskih zvezda. Statiranje u filmu im razbuđuje maštu i stvara želju da i sami pišu scenarija i snimaju filmove.

Ali predstava nije samo tužna komedija o meštanima jednog siromašog sela koji statiraju u holivudskom filmu i o sukobu njihovih iluzija sa stavarnošću. To je predstava o malim i beznačajnim ljudima i o njihovoj nadi, nadi da će uspeti da promene svoje male, siromašne i beznačajne živote ako samo dobiju pravu priliku za to. „Nije važno što si niko i ništa, ako dobiješ šansu“ glasi pravi moto ove predstave.

Uživaćete u ovoj urnebesnoj komediji o „sudaru“ Holivuda, sveta filmske iluzije, sa siromašnim žiteljima jednog sela, a najviše u maestralnoj igri Nenada Jezdića i Nebojše Ilića.

 

Kategorija: SARTR.Oznake: Džepovi puni kamenja, Erol Kadić, Kamerni teatar 55, Marie Jones, Nebojiša Ilić, Nenad Jezdić i Sarajevo.

Vaši komentari na dešavanje:

Recenzije dešavanja

Slična dešavanja