6. Summer Book Fest & Ljetna književna pozornica i dječija radionica

Dodao Pogledano 696 puta , 1 posjeta danas

Datum: 11/07/2012
do: 21/07/2012
Vrijeme: 10:00 to 23:00

Lokacija: Trg oslobođenja, Sarajevo

Opis

6_SBFSarajevo će u julu mjesecu ove godine biti bogatije za još jedan festival. Riječ je o ljetnom festivalu knjige koji se tradicionalno održava na Trgu oslobođenja u vrijeme trajanja Sarajevo film festivala. Ovogodišnji, šesti po redu Summer Book Fest & Ljetna književna pozornica će, pored bogate knjižne ponude, imati i raznovrstan programski sadržaj. IKD „University Press“ d.o.o. i JU „Biblioteka Sarajeva“, koji su organizatori ovoga Festa, potrudili su se da na Ljetnoj književnoj pozornici predstave javnosti domaće i strane autore, prezentiraju nove knjige i časopise, kao i vrijedne programe i projekte biblioteka i izdavačkih kuća.

Summer Book Fest je istovremeno okrenut i autoru i čitaocu, te uspostavljanju mosta između njih. Slijedom toga ulažemo trud da autor ostvari svoj koncept i željenu komunikaciju s čitaocima, te da čitalac neposrednije doživi i bude uključen u trenutna, žarišna i važna kulturna zbivanja. U tom pravcu ćemo i upriličiti druženja sa istaknutim sarajevskim, bosansko-hercegovačkim i stranim piscima i upoznati se sa njihovim književnim ostvarenjima.

Većina programskih aktivnosti održavat će se na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović koji je i središnje mjesto Summer Book Fest-a, a u slučaju vremenskih neprilika programske aktivnosti održat će se u Američkom kutku Biblioteke Sarajeva (ul. Radićeva 7). Program Pozornice vodit će književnica Fadila Nura Haver. Pored Ljetne književne pozornice bit će organizirani i posebni dnevni programi posvećeni najmlađim (od 18.00 do 19.00 sati) – Dječija radionica – na kojoj će biti upriličene promocije dječijih časopisa, slikovnica i knjiga, druženje sa dječijim piscima, likovne i pjesničke radionice, mala scena Dječije čitaonice Biblioteke Sarajeva „Bubamara“ itd. Program Dječije radionice vodit će Suzana Dedić.

Ove godine je učešće na Summer Book Fest-u prijavilo 23 izdavača iz Bosne i Hercegovine i regiona: Beoknjiga, Novi Beograd; Biblioner d.o.o., Banja Luka; Biblioteka Sarajeva, Sarajevo; Book d.o.o., Zemun; Buybook, Sarajevo; Dobra knjiga, Sarajevo; Fondacija “Mulla Sadra”, Sarajevo; Grafički atelje Dereta, Beograd; Hit knjiga, Istočno Sarajevo; Knjigaprom, Istočno Sarajevo; Knjižara “Nostalgija”, Prijedor; Knjižara “Zahirović”, Živinice; Knjižara Buljubašić, Tuzla; Logos art, Beograd; Naklada Begen, Zagreb – Sarajevo; Naklada “Mate”, Zagreb; Rabic, Sarajevo; Šahinpašić, Sarajevo; Udruženje za kulturu Novo Sarajevo, Sarajevo; University press d.o.o., Sarajevo; VBZ, Zagreb – Sarajevo; Verlag der Islam, Sarajevo; Zalihica, Sarajevo; Zoro, Sarajevo; koji su najavili bogatu ponudu svoje izdavačke produkcije i pristupačne cijene knjiga.

Summer Book Fest počinje u srijedu, 11. jula. Radno vrijeme Fest-a bit će svakoga dana od 10.00 do 23.00 sata, dok će se programske aktivnosti realizirati na Ljetnoj književnoj pozornici u terminima od 18.00 do 21.00 sat. Festival će trajati do subote, 21. jula 2012. godine.

Kategorija: Ostalo.Oznake: 6. Summer Book Fest i Ljetna književna pozornica i dječija radionica.

Vaši komentari na dešavanje:

Recenzije dešavanja

Slična dešavanja