Muškarci sve više brige posvećuju svom izgledu, pa im, u želji da se oslobode suvišnih malja, ni depilacija, ranije rezervirana samo za ljepši spol, više nije strana.

Mnogi muškarci odlučuju se za depilaciju iz praktičnih razloga, dok drugi uklanjaju dlačice jer žele imati glatko i svilenkasto tijelo. Iako muškarci bez dlačica odavno nisu tabu tema, mišljenja o muškoj depilaciji su podijeljena.

Na brojnim internet forumima zagovornici depilacije iznose brojne prednosti tretmana koji pomaže uklanjanje dlačica, dok oštri protivnici depiliranja muškog tijela promoviraju predrasude prema njezi tijela koja je dugo bila svojstvena samo ženama.

Riječi “opravdanja” mogu se čuti samo za sportaše kojima je uklanjanje dlačica neophodno zbog aerodinamike, čestih povreda i lakšeg održavanja osobne higijene.

Dugo se smatralo da je dlakavost jedan od najvažnijih simbola muškosti, ali brojne svjetske zvijezde promijenile su pogled na mušku seksualnost i “natjerale” muškarce i žene da promjene kriterije privlačnosti.

I dok brojne dame još uvijek uzdišu za latino zavodnicima koji ponosno pokazuju svoj “ljubavni tepih”, sve je više onih koje bi radije milovale tijelo bez suvišnih dlačica.

Zbog potrebe da se dopadnu sebi i suprotnom spolu, ali i iz profesionalnih potreba, muškarci uklanjaju neželjene dlačice na različite načine.

Najbezbolniji način uklanjanja dlačica je brijanje. Baš kao što brijete bradu, brijačem možete skinuti dlačice na nogama, rukama, prsima i drugim dijelovima tijela. Važno je da redovito mijenjate brijače i koristiti pjenu kako ne bi došlo do iritacije kože.

Mnogi muškarci koriste i električne brijače, koji su još jednostavni za uporabu i mogu se koristiti na svim regijama. Neki muškarci tvrde da je električno brijanje prilično bolno, pa isprobajte ovu metodu na manjoj regiji kako biste utvrdili je li vaš prag boli dovoljno visok.

Za uklanjanje dlačica mogu se koristiti i kreme za depilaciju. Važno je uzeti kreme koje mogu ukloniti i jake dlake, jer su muškarci nešto “otporniji” na ove preparate.

Ako želite u potpunosti da se riješite dlačica možete se opredijeliti za trajnu lasersku epilaciju, a ako vam takvi tretmani nisu prihvatljivi dugotrajno i povoljno rješenje krije se u depilaciji.

Depilacija toplim i hladnim voskom podrazumijeva uklanjanje dlačica s prepona, stražnjice, leđa, grudi, nogu, ruku, nakon čega ćete nekoliko tjedana uživati u tijelu bez malja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.