Čaj možemo na mnogo načina upotrijebiti u korist našeg zdravlja, ali i ljepote. Ne samo da je riječ o zdravom i ukusnom napitku, čaj radi čuda i za naš izgled.

Iznenadili biste se kad biste znali na koliko se sve načina čaj može upotrijebiti za ljepotu. Donosimo vam tek četiri na koja čaj možete pretvoriti u oružje ljepote. Zaboravite skupocjene kremice, ponekad su kućni tretmani ljepote najbolji za obnovu zdravlja i ljepote, a neka čaj odigra svoju ulogu i podari vam mladolik izgled.

Popravite suhu, oštećenu kosu
Ova biljka zaista može pripomoći zdravlju i izgledu vaše kose. Za ovo će vam trebati topao, nezaslađen čaj. Za najbolje rezultate litrom čaja isperite kosu nakon što ste je našamponirali šamponom koji inače koristite.

Osunčani sjaj kože
Želite izgledati zdravo i preplanulo bez izlaganja štetnim sunčevim zrakama? Dvije šalice jakog crnog i nezaslađenog čaja stavite u plastičnu bočicu s raspršivačem, pa time našpricajte kožu i pustite da se čaj osuši prirodno, na zraku. Nakon što se osuši na koži, trebali biste primijetiti predivan i prirodan sjaj kože.

Riješite se neugodnog mirisa stopala
Ako noge redovito natapate u čaju, uspješno ćete se riješiti neugodnog mirisa stopala. Pobrinite se da je čaj koji koristite jak i svježe skuhan. Stopala ćete morati u čaju držati najmanje dvadeset minuta svakog dana da biste nakon nekog vremena primijetili rezultate.

Riješite se čireva
Na koži vam se pojavio grozan i bolan čir? Na njega prislonite toplu vrećicu svježe skuhanog čaja (bilo bi idealno da stoji tijekom cijele noći). Kad se probudite, shvatit ćete da se čir povukao, a bol nestala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.