.htm" frameBorder=0 width=468 height=60>
infoBAR exclamation
infoBAR exclamation
       HOME >> BAROMETAR
 ZABAVA
 CAFE BAROVI
 CLUBOVI
 CASINA
 GASTRO
 RESTORANI
 PICERIJE
 BRZA HRANA
 KULTURA
 KINA
 POZORIŠTA
 MUZEJI /  GALERIJE
 TURIZAM
 HOTELI I MOTELI
 AGENCIJE
 RENT-A-CAR
 MEDIJSKI SPONZOR
REZIME 11. SARAJEVO FILM FESTIVALA

Photo by: infoBAR.ba

Sarajevo Film Festival je internacionalni specijalizirani takmičarski festival priznat od strane FIAPF-a. Uz fokus na regionalnu filmsku produkciju, Sarajevo Film Festival nudi veliki izbor svjetske filmske produkcije, koprodukcijski market CineLink, i brojne prateće programe. Sarajevo Film Festival u jedanaest godina postao je najznačajniji skup filmskih radnika u ovom dijelu Evrope.

12. Sarajevo Film Festival održaće se od 18. do 26. avgusta 2006.

TAKMIČARSKI PROGRAM 11. SARAJEVO FILM FESTIVALA
U okviru Takmičarskog programa 11. Sarajevo Film Festivala prikazana su ostvarenja autora iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Srbije i Crne Gore i UNMI Kosovo.

Ljubiteljima filma ovaj program ponudio je četiri svjetske, dvije međunarodne i pet regionalnih premijera.

Također, publika je bila u prilici da vidi i dvije gala projekcije iz Turske i Grčke što je najbolja najava širenja Takmičarskog programa na ove zemlje već naredne godine.

Značajno je istaknuti da su se prvi put ove godine za Srce Sarajeva takmičili i kratki filmovi autora iz zemalja regiona. Cilj programa je da otkriva i promovira talentovane mlade autore koji svojim filmovima mijenjaju svijet. Ove godine u okviru Takmičarskog programa – kratki film prikazano je 10 ostvarenja.

OFICIJELNE NAGRADE 11. SARAJEVO FILM FESTIVALA

TAKMIČARSKI PROGRAM – IGRANI FILMOVI

Žiri:
Miki Manojlović, glumac, Srbija i Crna Gora – predsjednik žirija
Geoffrey Gilmore, direktor Sundance Film Festivala, SAD
Jessica Hausner, rediteljka, Austrija
Vesela Kazakova, glumica, Bugarska
Isaac Julien, umjetnik, Velika Britanija

NAJBOLJI FILM
Glavna nagrada Takmičarskog programa – igrani filmovi Sarajevo Film Festivala koju obezbjeđuje Federalno Ministarstvo kulture i sporta (25,000 €)

LADY ZEE
Režija: Georgi Djulgerov
Bugarska

SPECIJALNA NAGRADA ŽIRIJA
Nagrada u Takmičarskom programu – igrani filmovi koju obezbjeđuje Agnes B. dugogodišnja partnerica i prijateljica Sarajevo Film Festivala (10,000 €)

KUKUMI
Režija: Isa Qosja
UNMI Kosovo

NAGRADA ZA NAJBOLJU GLUMICU
Nagrada u Takmičarskom programu – igrani filmovi za najbolju glumicu koju obezbjeđuje Međunarodni aerodrom Sarajevo (2.500 €)

ZRINKA CVITEŠIĆ
Za ulogu u filmu:
ŠTO JE MUŠKARAC BEZ BRKOVA?
Hrvatska

NAGRADA ZA NAJBOLJEG GLUMCA
Nagrada u Takmičarskom programu – igrani filmovi za najboljeg glumca koju obezbjeđuje DHL (2.500 €)

PETER MUSEVSKI
Za ulogu u filmu: RAD OSLOBAĐA
Slovenija

TAKMIČARSKI PROGRAM – KRATKI FILMOVI
Žiri:
Alexander Payne, reditelj, SAD - predsjednik žirija
Silvana Menđušić, novinarka, Hrvatska
Aleksandar Hemon, pisac, BiH

NAJBOLJI FILM
Nagrada za najbolji film u Takmičarskom programu – kratki filmovi koju obezbjeđuje Hypo Alpe-Adria-Group (3.000 € )

PRIJE ZORE
Režija: Balint Kenyeres
Mađarska

SPECIJALNA PRIZNANJA
Dva specijalna priznanja žirija (po 1.000 € )

PRVA PLATA
Režija: Alen Drljević
Bosna i Hercegovina

RAM ZA SLIKU MOJE DOMOVINE
Režija: Elmir Jukić
Bosna i Hercegovina

NAGRADE PARTNERA 11. SARAJEVO FILM FESTIVALA

NAGRADA ZA NAJBOLJI FILM KOJI TRETIRA TEMU LJUDSKIH PRAVA

Nagrada za ljudska prava dodijeljuju se za najbolji dokumentarni film iz Regionalnog dokumentarnog programa koji obrađuje tematiku ljudskih prava. Nagrade obezbjeđuje Federalno ministarstvo vanjskih poslova Švicarske.

Žiri:
Nicolas Wadimoff, reditelj i producent, Švicarska (predsjednik žirija)
Nataša Kandić, sociolog, Srbija i Crna Gora
Milan Trivić, direktor Televizije Bosne i Hercegovine, BiH

Nagrada za najbolji film u vrijednosti 5.000 €:

GEORGY I LEPTIRI
Režija: Andrey Paounov
Bugarska

Specijalna nagrada žirija u vrijednosti 2.000 €:

LJUBAV NA GRANICI
Režija: Miroslav Mandić
Češka/BiH

Specijalno priznanje:

SVE PET!
Režija: Dana Budisavljević
Hrvatska

NAGRADA EFA/UIP-a
Nagrada za najbolji kratki film u iznosu od 2.000 € , koju dodjeljuje United International Pictures, pobjedniku obezbjeđuje direktnu nominaciju za Nagradu Evropske filmske akademije (EFA).

Žiri:
Terry George, reditelj, Velika Britanija (predsjednik)
Đelo Hadžiselimović, urednik stranog programa HRT-a, Hrvatska
Hanna A.W. Slak, rediteljka, Slovenija

Nagrada:

PRVA PLATA
režija: Alen Drljević
Bosna i HercegovinaCICAE NAGRADA

Nagrada Međunarodne konfederacije umjetničkih kina (CICAE). Nagrađeni film dobija posebnu podršku CICAE kada je u pitanju pomoć kod distribucije, prikazivanja filma i dopiranja do publike putem mreže od 3.000 kina.

Žiri:
Emile Bouillon, filmski predavač, Belgija
Enrico Chiesa, urednik magazina, Francuska
Claus Loeser, direktor programa, Njemačka

Nagrada:

LADY ZEE
Režija: Georgi Djulgerov
Bugarska

 

AQUAFRESH NAGRADA PUBLIKE

HOTEL RWANDA
Režija: Terry George
Velika Britanija/Italija/Južna Afrika

NAGRADA ZA NAJBOLJI FILM TEENARENE

KORNJAČE MOGU LETJETI
Režija: Bahman Ghobad
Iran/Irak

PROGRAMI 11. SARAJEVO FILM FESTIVALA

REGIONAL OFF

Već drugu godinu Regionalni OFF program predstavlja savršen dodatak za sam Takmičarski program, profiliran tako da promovira najrecentniju regionalnu filmsku produkciju. Riječ je o ostvarenjima koja su tokom godine svoj put našla do značajnih svjetskih festivala i do publike.

Ove godine program je bio sačinjen od sedam naslova te od jednog filma iz historije regionalnog filma.

REGIONALNI DOKUMENTARNI

U okviru selekcije Regionalnog dokumentarnog filma ove godine prikazano je četrnaest ostvarenja. Publika je mogla vidjeti filmove autora iz Bosne i Hercegovine (5 filmova), Srbije i Crne Gore (1 film), Bugarske (2 filma), Rumunije (2 filma), Hrvatske (3 filma) i UNMI Kosova (1 film).

NOVI TOKOVI

Osam ostvarenja publika je mogla vidjeti u okviru programa Novi tokovi. Riječ je o kako ističe selektor Philippe Bober o djelima jakog karaktera, o zahtjevnim i uznemirujućim djelima koja dolaze sa svih horizonata.

NOVI TOKOVI – KRATKI

U ovogodišnjoj selekciji Novi tokovi - kratki koja je predstavila nezavisnu produkciju, više nego ikada do sada pažnja je bila posvećena debitantskim filmovima i otkrivanju novih talentiranih reditelja, kako kroz igrane filmove, video-animacije, eksperimentalni video ili video spotove. Ova ostvarenja bila su u utci za nagradu EFA/UIP-a.

PANORAMA

U okviru programa Panorama koji je ove godine doživio sedmo izdanje publika je mogla pogledati 17 ostvarenja i jednu specijalnu projekciju.

I ove godine selektor Howard Feinstein pri izboru filmova nastojao je održati geografsku ravnotežu, ali, na kraju krajeva, kvalitet djela je i ovoga puta bio najbitniji.

PANORAMA DOKUMENTARNI

Selekcija Panorama dokumentarni ponudila je publici osam najboljih dokumentarnih ostvarenja iz čitavog svijeta. Ovo je bilo peto izdanje programa Panorama dokumentarni.

POSVEĆENO ALEXANDERU PAYNEU

Sarajevo Film Festival imao je čast da ove godine u okviru programa Posvećeno ugosti američkog scenaristu i reditelja, oskarovca Alexandera Paynea.

Sarajevska publika vidjela je ove godine Payneove filmove Gospodin Schmidt, Građanka Ruth, Stranputica, Martinova strast, Moji tajanstveni trenuci (epizode iz Inside Out) i Izbori i naravno, nakon projekcija imala je priliku da o ovim ostvarenjima razgovara sa ovim vrsnim filmskim autorom.

HEINEKEN OPEN AIR

Program Heineken Open Air ponudio je ove godine vrhunski program, koji je zadovoljio ukus i najprobirljivijih ljubitelja sedme umjetnosti. Osim premijera novih bh. filmova, vidjeli smo izuzetno kvalitetnu novu britansku produkciju i nezavisnu američku produkciju. Značajno je i to da su se publici predstavili glumci ili reditelji gotovo svih ostvarenja uvrštenih u ovaj program.

Kino koje je privlačilo mase gledalaca svaku noć ponudilo je i ovoga puta nezaboravno iskustvo projekcije pod zvjezdanim nebom na najvećem platnu u regionu .

DJEČIJI PROGRAM

Svoj značaj, veličinu i utjecaj Dječiji program Sarajevo Film Festivala dokazao je i ove godine. U igranim i animiranim filmskim ostvarenjima uživalo je više od 35.000 mališana iz čitave BiH. Oni su ove godine mogli uživati i u brojnim pratećim programima, a prvi put organiziran je i Family Day na novoj festivalskoj lokaciji, At-mejdan parka. Family Day protekao je uz niz sadržaja edukativnog i zabavnog sadržaja.

TEENARENA

Drugu godinu zaredom Sarajevo Film Festival je prikazao i filmove namijenjene tinejdžerima u okviru programa TeenArena. Publika je mogla uživati u ostvarenjima iz Holandije, Njemačke, Švedske, SAD, Irana/Iraka, Norveške, Danske.

MIDNIGHT MEETINGS

U svom jedanaestom izdanju, Sarajevo Film Festival je ponudio publici novi program koji je veoma brzo postao omiljen među filmskim sladokuscima. Program Midnight Meetings okupio je savremene filmove čiji sadržaj i filmski jezik ostavljaju dubok trag na međunarodnoj filmskoj sceni. Posebnost ovog programa predstavljala je i prilika da se sretnemo sa nekim od najznačajnijih reditelja ili pak glumaca današnjice poput Carlosa Reygadasa, Lucile Hadžihalilović, Claudea Leloucha, Margo Stilley. U okviru programa Midnight Meetings SFF je ugostio i predstavnike Tribeca Film Festivala, Jerusalem Film Festivala i Israel Film Funda.

CINELINK

CineLink, koprodukcijski market Sarajevo Film Festivala, svojim trećim izdanjem privukao je dvije stotine gostiju iz raznih sfera filmske industrije. Njima je ove godine ponuđeno 10 novih filmskih projekata iz regije. 

Selekcija 2005:

A Grand , Zilhad Ključanin i Miroslav Mandić

Armin , Ognjen Sviličić
Baby Photo , Andrei Codrescu, Ted Thomas, Cristian Mungiu

Balkan Blues , Zornitsa Sophia, Alexey Kozhuharov, Emil Bonev

Buick Rivera , Goran Rušinović (based on novel Miljenko Jergović)

Estrelita , Metod Pevec i Abdulah Sidran
Jemin , Srđan Vuletić i Abdulah Sidran

Kino Lika , Milan F. Živković i Dalibor Matanić
Nowhere , Predrag Velinović
The Two of Us , Tena Stivičić

Treći koprodukcijski market CineLink bio je ne samo prilika da se filmski producenti, predstavnici filmskih fondova i asocijacija upoznaju sa deset odabranih projekata, već i da ostvare brojne kontakte sa filmskim autorima iz regije. Također CineLink je bio i odlična prilika za upoznavanje filmskih radnika iz regije sa brojnim evropskim inicijativama.

KATRIN CARTLIDGE FONDACIJA

Ove godine godine je po drugi put dodijeljena jednogodi š nja stipendija inspirisana likom i djelom preminule britanske glumice Katrin Cartlidge . Dobitnik stipendije je mlada rediteljka Amy Kate Neil, koja je režirala film Ne mogu prestati da dišem koju je odabrala i predstavila glumica Emily Watson.

11. SARAJEVO FILM FESTIVAL U BROJEVIMA

- 13 programa
- 9 lokacija
- 170 filmova
- 809 akreditovanih filmskih profesionalaca
- 405 akreditovanih novinara
- 100.000 posjetilaca
- 600 angažovanih saradnika učestvovalo je u realizaciji SFF

PRATEĆI PROGRAMI

Kafa sa…

Jedna od osnovnih karakteristika našeg Festivala je njegova otvorenost i težnja da se uspostave veze između gledalaca, regionalnih autora, studenata te međunarodnih filmskih umjetnika i filmskih profesionalaca. Korak ka ispunjenju naše želje je i prateći program Kafa sa... Svakodnevna kafa i neformalni razgovor sa nekim od najinteresantnijih i najuspješnijih protagonista svijeta filma poput Petera Mullana, Mikija Manojlovića, Marca Muellera, Geoffreya Gilmorea, Brada Silberlinga, Claudea Leloucha, Nielsa Muellera, Michaela Radforda, Terrya Georgea, Sophie Okonedo, Carlosa Reygadasa bio je događaj koji je bilo teško propustiti.

Small Talk and a Big Ice-Cream

Odgovor na Kafu sa... bio je Small Talk and a Big Ice-Cream. Tinejdžeri su imali priliku da se druže sa gostima programa TeenArena i razgovaraju sa autorima i članovima filmskih ekipa čija ostvarenja su prethodno gledali.

Programi za studente iz regije

Sarajevo Film Festival ove godine je studentima iz regije omogućio susrete sa gostima Festivala. U ambijentu At-mejdana studenti završnih godina filmskih akademija iz regije imali su priliku da razgovaraju sa Alexanderom Payneom, Geoffreyem Gilmoreom i Terryem Georgeom.

Panel o nagradi za ljudska prava

U okviru 11. Sarajevo Film Festivala održan je Panel o nagradi za ljudska prava čija okosnica su bili motivi za snimanje i konačni uticaj dokumentarnih filmova koji se bave temom ljudskih prava.

Obilasci Sarajeva, Mostara, rafting…

I ove godine Sarajevo Film Festival je za svoje goste i učesnike organizovao brojne sadržaje kojima im je želio približiti kako skorašnju tako i daleku prošlost Sarajeva kroz obilazak grada. Također, gosti su imali priliku da posjete Mostar, a za sve one koji vole avanturu i uživaju u izazovima rafting na Neretvi bio je prava poslastica.

Večernje zabave

Svake noći Sarajevo Film Festival ponudio je i večernja druženja prilagođena svim ukusima od veselih partija do nešto opuštenijih druženja. Omiljena mjesta festivalskih gostiju bila su Meeting Point, At-mejdan, Sa Club, Bock klub...

GOSTI 11. SARAJEVO FILM FESTIVALA

Takmičarski program - igrani filmovi

Georgi Djulgerov, Zajm Makoli, Vanja Andric, Svetozar Cvetkovic, Ana Franic, Svetislav Goncic, Fedja Isovic, Aleksandra Jankovic, Anita Mancic, Slavna Martinovic, Misa Radivojevic, Tihomir Stanic, Ljuba Tadic, Rade Vladic, Dorottya Grillusz, Laszlo Kantor, Oszkar Nyari, Robert Pejo, Constantine Giannaris, George Lykiardopoulos, Rula Tzimou, Anna Hidvegi, Kornel Mundruzco, Viktoria Petranyi, Orsi Toth, Adil Begolli, Burbuqe, Yll Citaku, Illir Gjocaj, Anisa Ismaili, Luan Jaha, Kaltrina Krasniqi, Gani Mehmetaj, Menduh Nushi, Donat Qosaj, Isa Qosja, Agron Vula, Ernesta Zhubi, Manca Dorrer, Natasa Barbara Gracner, Dunja Klemenc, Damjan Kozole, Igor Leonardi, Peter Musevski, Vladimir Andreev, Ivan Barnev, Anelliya Garbova, Eric Garoyan, Alexandru Iordachescu, Ruxandra Zenide, Daria Lorenci, Mladen Ozbolt, Vjeran Pavlincic, Filip Rados, Vedran Samanovic, Ognjen Svilicic, Gordana Angelovski, Predrag Bambic, Nedeljko Despotovic, Petar jakonic, Milos Lolic, Milutin Petrovic, Hristina Popovic, Sonja Savic, Muhammed Cakiral, Ruchan Caliskur, Yesim Ustaoglu, Marc Baschet, Jasna Ornela Bery, Semsudin Cengic, Jasna Diklic, Uliks Fehmiu, Benjamin Filipovic, Tarik Filipovic, Admir Glamocak, Emir Hadzihafizbegovic, Moammer Kasumovic, Zan Marolt, Irena Micijevic-Rodic, Lazar Ristovski, Tanja Sojic, Hrvoje Hribar, Zrinka Cvitesic, Tina Globocnik, Ivo Gregurevic, Silvio Jesenkovic, Tanja Lacko, Petar Leventic, Jelena Lopatic, Leon Lucev, Kresimir Mikic, Marija Skaricic, Slavica Snur, Ante Tomic...

Takmičarski program – kratki filmovi

Dragomir Sholev, Judit Budai, Balint Kenyeres, Sorin Damian, Ruxandra Ghitescu, Enis Beslagic, Elmir Jukic, Svetla Tsotsorkova, Darija Andovska, Mladen Djukic, Alen Drljevic, Fedja Stukan, Alban Ukaj, Mina Djukic, Eva Ras, Ivo Antov, Kurciski, Kristijan Risteski...

Regional Off

Jasna Zalica, Jovan Arsenic, Snezana Tristic, Jovan Arsenijevic, Nadezda Koseva, Nikolai Nikitin, Herbert Schwering, Jasmila Zbanic, Janez Burger, Tomislav Radic...

Regionalni dokumentarni

Goran Loncarevic, Haris Pasovic, Ivona Juka, Igor Camo, Miroslav Mandic, Sead Djikic, Andrey Paounov, Haris Prolic, Dana Budisavljevic, Nenad Puhovski, David Charap, Mira Erdevicki, Ljiljana Prvulovic, Alexandr Solomon, Orhan Kerkezi...

Panorama

Minh Nguyen-Vo, Ismael Ferroukhi, Jorge Gaggero, Hector Menis, Ricardo Benet, Kyle Henry, Yosuke Nakagawa, Hsiung Ping-Pe Chiao, Thomas Clay, Eugenio Polgovsky Ezcurra ...

Panorama dokumentarni

Rupert Sauper, Peter Forgacs, Pirjo Honkasolo, Ryan Fleck ...

Novi tokovi

Ilya Khrzhanovsky, Kenyi Goda, Marcelo Gomes, Amat Escalante, Jaime Romandia, Benjamin Heisenberg, Yamada Masafumi ...

Novi tokovi – kratki

Sophie Letourneur, Yuval Markovich, Dominik Hailstone ...

Tribute To

Alexander Payne

Heineken Open Air

Terry George, Sophie Okonedo, Daniel Craig, Gaby Dellal, Peter Mullan, Niels Mueller, Barry Navidi, Michael Radford, Manfred Wilde, Nedžad Begović, Alen Drljević, Elmir Jukić ekipe filmova Go West reditelja Ahmeda Imamovića (Tarik Filipović, Mario Drmać, Mirjana Karanović, Haris Burina, Nermin Tulić...) i Dobro uštimani mrtvaci Benjamina Filipovića...

Midnight Meetings

Margo Stilley, Carlos Reygadas, Lucile Hadzihalilovic, Claude Lelouch ...

Dječiji program i TeenArena

Gunvor Bjerre, Mijke de Jong, Charlotte Appelgren, Martin Mejia, Henrik Norrthon, Brad Silberling, Manuel Alberto Claro, Anders Gustafsson, Celine Engebrigtsen, Julia Krohn, Bernhard Naglestad, Sara Nadjoumi, Babak Amini...

Specijalni program

Filip Remuda, Fred Kelemen, Carlo Sparanero, Lili Sparanero, Ivica Trpcic, Jennifer Wiltsie ...

Predstavnici festivala

Berlinale, Black Sea IFF, Bosanskohercegovački FF, Cannes Film Festival, Cottbus Film Festival, Crossing Europe Film Festival Linz, Dubai Film Festival, FEST, Festival on Wheels, FIAPF, Filmski Sklad R. Slovenije, goEast Film Festival, Jerusalem Film Festival, Kiev Film Festival Molodist, Kurzfilmtage Oberhausen, KVIFF, Ljubljana Film Festival LIFFE, Motovun Film Festival, Pula Film Festival, Sofia Int. Film Festival, Sundance Film Festival, Thessaloniki Int. Film Festival, Tirana Film Festival, Transilvania Film Festival, TriBeCa Film Festival, Trieste Film Festival, Venice Film Festival, Viennale, Warsaw Int. Film Festival…

Predstavnici producentskih kuća, filmskih fondova i filmskih asocijacija

4 Film, ACE, AGITROP, Alka Film, Amourfou Film, Amrion, Arkadena, Arsmedia, ART Film, ASAP, Backup Films, Balkan Fund, Bandigital, Bavaria Film, BBC Northern Ireland, Binger Institute, Bonafide Films Ltd, Busse&Halberschmidt, Cine Sud Promotion France, CineMart, ClobCom Media, Clubdeal, Connecting Cottbus, Crossroads, Deblokada, EAVE, EFA, Essential Film, Eurimages, FDU, Film and Music Ent, Filmfonds Wien, FILMKOMBAJN, Filmkombinat, Flying Moon Filmproduktion, Geppert Productions, Goeborg Film Festival Fund, Holland Film Meeting, Hepp Film, IFA, IFFR, Intellect Project ltd, Izolight 17, J&M Pictures, Jadran Film, Kamera 300, KLAS Film, Kleines Fernsehspiel, ZDF, Kodak, LE Vision, Lotus-Film, Lucky Ticket, Luna Park 64, Magyar Film Laboratorium, Mainframe Production, Maxima Film, MCF Distribution, MDM, Medienboard Berlin Brandenburg, Mediopolis Berlin GmgH, Migrations, MTV, N&N filmproduktion GmbH, Neue Impuls Films, Novotny&Novotny, Odeon Art Film, Odeon Art Video, Offside SRL, ORF, Otok Distribution, Pandora Film, Porta, pro.ba, Razor Films, Renegade Films, Rohfilm, RTV Crne Gore, RTV Makedonije, RTV Slovenije, Saga, Schmidtz-Katze Filmkollektiv GmbH, Script House, Silver Wheel Films ltd, Sixteen Films, Societatea Romana de Televiziune, Soda Pictures, Studio Maj, Surreal.films, Synchro, Tea/Gustav Film, The Silk Road Productions, Tivoli Productions, Tradewind Productions, UK Film Council, Ulrich Seidi Filmproduktion, Unlimited, Vision in Motion, Yodi Film Craftman, Zero Film, Cairo Film Festival, Celluloid Dreams, Israel Film Fund, Magyar Filmunio, Taskovski Films Ltd, The Coproduction Office, Filmski centar Srbije, Slovenački filmski sklad, 2020 Productions Ltd, UIP…

Katrin Cartlidge Fondacija

Amy Kate Neil, Cat Villiers, Emily Watson, Christopher Villiers

BH Nacionalni Film Festivala

Timur Makarevic, Nedim Zlatar, Vefik Hadzismajlovic, Mustafa Mustafic, Redzinald Simek, Erol Zubcevic, Emir Cengic, Semsudin Gegic, Dzemal Sabic, Mehmed Tufo, Danijela Majstorovic, Pjer Zalica, Jurinko Rajic, Sanja Rajic, Alen Muratovic, Borisa Savic, Sladjana Zrnic, Aldin Arnautovic, Cazim Dervisevic, Damir Niksic, Rachel Rossner, Ines Cule, Dunja Obradovic, Adisa Basic, Alma Becirovic, Adisa Ceco, Milan Pavlovic, Aida Begic-Zubcevic, Ina Arnautalic, Amina Begovic, Naida Begovic, Sabrina Begovic, Kristoffer Gansing, Svala Georgsdottir, Laura Honkimaki, Arto Koskinen, Marko Kovacevic, Zijad Mehic, Mirza Pasic, Ines Tanovic, Rajko Grlic…

Svjetski mediji

Altyazi Aylik, AFP, Associated Press, Austria Presse Agentur, BBC, Dagbladet, Der Neue Tag, Deutsche Presse, Deutschland Radio Berlin, El Pais, ERT, Euronews, Filmmaker Magazine, France 3, Hungarian Television, Indiewire, Kathimerini, Kinomagazine, L' Humanite, Liberazione, Magyar Nemzet, Morgenvisen Jyllands – Posten, Neptun RTV, Positif Magazine, Radio Deutsche Welle, Raveline Magazine, Ray Nepszava Daily, Reuters, RFI, Screen International, Sight and Sound, Swiss TV, Tageszeitung Berlin, Telegraph Press, The Guardian, The Hollywood Reporter, The Independent, The Liberal, Tip Magazine, TV ARD, Variety, Vox, World Music Magazine, WDR…

Regionalni mediji

24 sata, Arena, Delo, Feral Tribune, Elite, Finance, Glas Slavonije, Globus, Glorija, Hollywood Magazine, HRT, Htnet, IP Blic, Jutarnji list, Kanal A, Mladina, Monitor, MTV Adria, Nacional, Nedeljni Forum, Nova TV, Novi list, Politika, Pro Plus, Radio Rijeka, RGL, Radio Student, Revija Stop, RTL, RTV Slovenija, RTV Beograd, Sitel TV, Slobodna Dalmacija, Story, T-Com, TV Novosti, Utrinski vesnik, Večernji list, Večernje novosti, VIP Portal…

Bh. mediji

Azra, BHT 1, BH Radio 1, Dani, Dnevni avaz, EFM radio, Federalna televizija, Fena, Gracija, infoBAR, Jutarnje novine, Kameleon, Max magazin, Nezavisne novine, NTV Hayat, Onasa, Oslobođenje, Pink BiH, Radio 202, Radio Federacije Bosne i Hercegovine, Radio M, Radio Mir, Radio postaja Vrhbosna, Radio Slobodna Evropa Radio Stari Grad, RTV Visoko, RTV Vogošća, RTRS, RTV Tuzlanskog kantona, RTV Zenica, San, Slobodna Bosna, Start, TV OBN, TVSA, TVX, VIP, Walter…

infoBAR.ba

IZ BAROMETRA
KONKURS

NATJECAJ ZA NAJBOLJI MODEL

15.09.2005

REZIME 11. SFF-a

14.09.2005

SWEET LOOPS SHOW

08.09.2005

APPLE CENTAR

07.09.2005

GIMNAZIJADA 2005

06.09.2005

Music Fest Live 2005

02.09.2005

IZGUBLJENI DUH SARAJEVA

TIM TAYLOR NA
"BACK TO THE MUSIC"

01.09.2005

BIJENALE MLADIH UMJETNIKA EVROPE

SVJETSKI FILMSKI FESTIVAL MONTREAL

LEGENDA O ALI PAŠI i KRALJEVO

 
BAROMETAR ARHIVA
 ZABAVA U GRADU
KONCERTI
PARTY'S
LIVE SVIRKE
TEMATSKE VEČERI
IZLOŽBE, ...
 PROGRAM KINA
APOLO
IMPERIJAL
OBALA
TESLA
UNITIC
 PROGRAM POZORIŠTA
KAMERNI TEATAR '55
POZORIŠTE MLADIH
NARODNO POZORIŠTE
SARTR
 infoBAR SPONZOR
 


© 2002-2005 infoBAR.ba ; zabranjeno preuzimanje sadržaja (informacija, tekstova, slika) bez odobrenja

kontakt: 061-080-020

e-mail:
info@infobar.ba