.htm" frameBorder=0 width=468 height=60>
infoBAR exclamation
infoBAR exclamation
       HOME >> BAROMETAR
 ZABAVA
 CAFE BAROVI
 CLUBOVI
 CASINA
 GASTRO
 RESTORANI
 PICERIJE
 BRZA HRANA
 KULTURA
 KINA
 POZORIŠTA
 MUZEJI /  GALERIJE
 TURIZAM
 HOTELI I MOTELI
 AGENCIJE
 RENT-A-CAR
 MEDIJSKI SPONZOR
PREDSTAVLJAMO RIVIJERU ILIDŽA

Photo by: www.infobar.ba

U petak, 01.jula vrata je otvorio jedan kompleks koji je ovom gradu zaista trebao. Rijec je o termalnoj rivijeri Ilidza.

infoBAR.ba je bio na licu mjesta :) Istina, kako je nasa redakcija mala i ne mozemo da stignemo na sve strane, na samo otvorenje zakazano u 10h ujutro smo zakasnili. Ipak, infoBAR.ba je oko 12h vec bio na Ilidzi u Termalnoj rivijeri sa Laskom pivom u ruci :)

Svi su se govori vec zavrsili, no ruku na srce, nasim ljudima, nama Sarajlijama ne vrijedi pricati mnogo. Sami se uvjerimo da li nesto vrijedi ili ne vrijedi.

E pa Termalna rivijera Ilidza zaista vrijedi, no hajmo iz pocetka, odnosno onako kako su stvari tekle :)

Naime, prvo kako do Termalne rivijere?
Jednostavno, ako ste autom skrenete lijepo prije okretaljke trice, a ako ste tricom (mislim tramvajem) idete prema hotelu Holywood. Terme Catez (Termalna rivijera) je iza Holywooda :)

Vanjsko zdanje izgleda obecavajuce, a kada udjete u sam kompleks pozitivno se iznenadite predvorjem u kojem je smjesten cafe bar, recepcija ... :) Ne morate dalje ni ici, a vec ste zadovoljni vidjenim.

Takvo je bilo moje iskustvo, tj, 'malte ne' ljubav na prvi pogled :) Preskociti cemo ispijanje 4 Laske hladne kao zilet koje se tocile na otvorenju i slatku djevojku mokre kose, te ulazimo u zatvoreni bazen:

Ne mogu reci da prvi put vidim ovakvo nesto jer, kao veliki ljubitelj bazena i avanturista koji je obisao 30-tak drzava u svijetu, moram reci da ovaj komplex nije nista novo, ali je ipak novo :)
Novo za Sarajevo definitivno jeste :)

Zatvoreni bazen izgleda ukusno, fontana, nekoliko jakuzija, vodene masaze, ... tobogan, bazen koji spaja zatvoreni i otvoreni dio. Pretpostavljam da ce to biti bazen sa toplom vodom za zimsko kupanje :)
Ulecete na tobogan unutra, vani pada snijeg, spustate se, upadate u vrucu vodu... napolju hladno, a iznad bazena pola metra pare :))) Uplivate u unutrasnji dio ...
Ma extraaaaaaaaaaaa :)
Istina, ovaj put je taj dio ostao prazan, tj. nije napunjen, no pretpostavljam da ce tako nekako biti :)

No, hajmo dalje :)
Izlazimo iz zatvorenog bazena i pred nama se ukazuje ogromni kompex... polukruzni bazeni, tobogani, bazen sa valovima, .... poljane koje su josh neobradjene i koje cekaju daljnu izgradnju... cafe bar, mnogo stolica, mnogo lezaljki....

Impresivno, nema sta :) Cestitam :)
Moram ipak primjetiti da se vidjelo kako se otvorenje desilo na brzinu. Na nepoplocanom dijelu nema trave, tek je posadjena. Poplocani dio koji treba da bude savrseno cist je bio blatnjav, na dnu bazena je bilo zemlje.... a voda? Voda hladna kao dva zileta :)

I pored toga sto napisah kako ipak nije dovedeno sve 100% u red moram priznati da mi to nije pokvarilo sveukupan dojam koji je za skoro desetku :)
Sve to me tako jako privuklo da, nakon nekoliko slika koje sam 'bacio', skinuh se brzinom munje i ostadoh u kupacem sorcu :)

Mogu se pohvaliti da sam prva osoba koja se okupala u bazenima Terme Ilidza, te prva osoba koja se spustila niz tobogane :) Zeleni je lud ko struja :) Moja preporuka :)

I isplanirah ovaj vikend da provedem na bazenima, no na nesrecu zahladni, naoblaci se, bi kisa. Dobro, ima zatvoreni, ali ja volim sunce, tako da ne odoh jucer ni danas.

U svakom slucaju, sveukupan dojam je odlican. Josh malo utezanja i bit ce to sve kako treba :)
Ali i pored tog skoro odlicnog dojma imam ogromnu zamjerku, a to je:

Nema bazena za skokove :(((

Zaista sve izgleda spektakularno, no nadao sam se bazenu za skokove. Znaci dvije odskocne daske sa metar, dvije sa 3 metra, terasa za skakanje sa 5 metara, terasa sa 10 metara, moze i 12.5 m i dubina 4.5 metara.

Evo ovo je ujedno i prijedlog ljudima iz Termi Catez. Ima josh mjesta koliko sam vidio za izgradnju skakaonice. Valjda ce moj prijedlog biti usvojen :)

I na kraju da napishem da je ulaz 11 KM, on za tih 11 KM dobijete sve nabrojano. Znaci, zatvorene bazene, otvorene, jakuzije, vodene masaze, tobogane, bazen sa valovima, a zgodne djevojke dobiju i masazu od mene :)))

A na www.infoBAR.ba u rubrici FOTO GALERIJE objavljene su i slike, pa pogledajte: KLIK OVDJE:)

infoBAR.ba (Haris Imamovic)

IZ BAROMETRA
KONKURS

NATJECAJ ZA NAJBOLJI MODEL

03.07.2005

PREDSTAVLJAMO RIVIJERU ILIDŽA

PROMOCIJA SPOTA "SRUŠIO SAM STAN"

URBAN CHALLENGE

OTKAZAN KONCERT «VOCES INTIMAE»

01.07.2005

OSVJEŽENJE U LJETNIM DANIMA

BH NOSNJE

TERRY GEORGE

U MJESECU JULU

 
BAROMETAR ARHIVA
 ZABAVA U GRADU
KONCERTI
PARTY'S
LIVE SVIRKE
TEMATSKE VEČERI
IZLOŽBE, ...
 PROGRAM KINA
APOLO
IMPERIJAL
OBALA
TESLA
UNITIC
 PROGRAM POZORIŠTA
KAMERNI TEATAR '55
POZORIŠTE MLADIH
NARODNO POZORIŠTE
SARTR
 infoBAR SPONZOR
 


© 2002-2005 infoBAR.ba ; zabranjeno preuzimanje sadržaja (informacija, tekstova, slika) bez odobrenja

kontakt: 061-080-020

e-mail:
info@infobar.ba